Elvis och Ted gör succé på Instagram

De är inte bara Valldabon Mikaela Bätz som älskar sin labrador Elvis. Drygt 102 000 människor världen över verkar göra samma sak. Så många följer hans vardagliga äventyr på Instagram.

– Det är verkligen jätteroligt. Men så är han också helt underbart rolig, för han till exempel pratar med ögonbrynen, hittar på en massa bus och älskar själv allt och alla, säger Mikaela Bätz.

Det var för snart två år sedan hon började dokumentera Elvis vardagliga strapatser som valp.

– Det var när jag var gravid och jag hade med honom på mitt dåvarande jobb. I början tog jag mest enklare bilder för min egen skull, men sedan började jag också filma allt mer, eftersom han är så himla speciell och rolig.

– Efter att min son Ted fötts i april förra året började jag också filma dem två tillsammans, för att det är så härligt att se hur de interagerar, berättar Mikaela vidare.

Internationellt filmreportage

Instagramföljarna verkar hålla med. Kontot i Elvis Bätz namn följs av drygt 102 000 följare över hela världen.

– Fram tills i somras var de kanske 20 000 som följde de dagliga klippen jag lägger ut, men så fullständigt exploderade det nu i februari.

Det var efter att The Dodo, ett amerikanskt medieföretag som fokuserar på att berätta djurens historier, hört av sig för att göra ett filmreportage om Elvis och Ted. Klippet har i nuläget över 40 miljoner visningar och tittarna, som verkar fått mersmak av radarparet, har nu i rasande fart även hittat till Elvis eget Instagramkonto.

Många kärleksfulla kommentarer

Kommentarerna från följarna är också många och översvallande.

– Det är idel kärleksfulla kommentarer. Både från de som har egna hundar och yngre barn och känner igen dem i Elvis och Teds relation till varandra, men också från många äldre som kanske haft en hund som gått bort, berättar Mikaela Bätz.

– Jag tror också att många nu i pandemitid tycker att det är roligt att titta på något som piggar upp och gör en glad.

Snart på Youtube

Ytterligare hundskoj är också snart att vänta i andra digitala kanaler, avslöjar Mikaela Bätz.

– Planen är att dra igång med Youtube inom kort, det ska bli riktigt roligt! I framtiden vill jag också använda vår Instagramplattform till att inspirera och lära ut med hjälp av experter.

Camilla Moestedt

redaktion@kungsbackaposten.se