Från soldat i Afghanistan till dokusåpaprofil

Det höll nästan hela vägen innan Kungbackabördiga Karin Ström åkte ur tävlingsprogrammet Farmen i TV4. Via brokiga vägar från soldat i Afghanistan till flygvärdinna hamnade hon i somras på den småländska gården där dokusåpadramat utspelar sig.

Sedan i början av januari har tv-tittarna kunnat följa årets deltagare i TV4:s långkörare Farmen, där en vinnare nu ska koras, i finalprogrammet som sänds på söndag kväll.

32-åriga Karin Ström, bördig från Åsa, var länge med i slutstriden.

– Jag var faktiskt kvar åtta inspelningsveckor av tio, vilket jag är väldigt stolt över. Men då gjorde det mig heller inte så mycket att jag åkte ut, för jag var rätt färdig med hela grejen, säger Karin Ström.

En kickmänniska

Så verkar Karin Ström även se på många av de saker hon tidigare gjort i livet.

– Jag är väl kanske lite av en kickmänniska som gillar att testa på nya saker. Att söka till Farmen var en sådan grej, som dessutom passade mig bra i tiden då jag just då gick arbetslös och drog benen efter mig, utan några planer för den närmsta framtiden.

Det var efter att coronapandemin satt stopp för hennes tjänst som flygvärdinna, och hela reseindustrin kollapsade, som hon sökte och blev antagen som en av årets deltagare i Farmen. Programmet spelades in under juni och juli på gården Norra Brandstorp i Småland.

”Skönt att vara bortkopplad”

– Faktum är också att det var väldigt skönt att vara där, bortkopplad från telefoner och andra digitala kanaler. Det var tyst och skönt och man sov gott om nätterna, även om vi stundom gick varandra på nerverna, säger hon och fortsätter.

– Jag lärde mig också mycket om sidor hos mig själv och hur jag funkar i olika situationer. Det känns samtidigt lite tråkigt att jag ibland i tv-rutan framställts som ganska sur och elak, då egentligen bara för att jag sagt ifrån om vad jag tycker.

Karin Ströms bakgrund är både brokig och spännande.

– Efter att gjort lumpen jobbade jag först som servitris på Prinsen i Kungsbacka innan jag fick jobb inom försvarsmakten och flyttade till Stockholm, berättar hon.

2013 tjänstgjorde hon sedan som soldat i Afghanistan under åtta månader.

– Det var minst sagt en annorlunda upplevelse som fick mig att omvärdera mycket av det man tidigare tagit för givet hemma i Sverige. Bara det att ha ett par skor att ta på sig på fötterna, vilket inte var självklart för många där, säger hon.

Tog nytt jobb på Anticimex

Efter drygt två och ett halvt år inom försvarsmakten sadlade sedan Karin om.

– Jag ville göra något nytt och fick via en bekant tips om ett jobb som skadedjurstekniker på Anticimex. Via en annan bekant fick jag sedan tipset och rådet att söka jobb som flygvärdinna och bytte sedan spår igen, berättar Karin vidare med ett skratt.

Sedan några månader tillbaka har nu Karin ännu en gång bytt yrkesbana.

– Jag jobbar nu som personbilsförsäljare hos en firma i Bromma och trivs verkligen toppen, berättar hon.

Karin är också nyförälskad efter att nyligen ha träffat mannen i sitt liv.

Är det Daniel Tholén, en av finalisterna i Farmen, som det spekulerats om?

– Nej, det är det inte, även om vi gillar varandra väldigt mycket, om än inte på det sättet. Den här killen är lite yngre än både honom och mig själv. Men det gör inget, det får han vara, säger Karin med ett nytt skratt.

– Faktum är att vi var i Kungsbacka nu i helgen som var, då vi bland annat hälsade på släkten. Jag sakar verkligen min hemort ibland. Det är något speciellt med Västkusten, även om Stockholm också är fint.

Camilla Moestedt

redaktion@kungsbackaposten.se

Karin Ström

Ålder: 32 år.

Bor: Född i Åsa och uppvuxen i Lerum respektive Onsala. Bor numera i Stockholm.

Familj: Mamma, pappa, samt tvillingsyster och en fem år äldre syster. Därutöver nybliven pojkvän.

Aktuell som: En av deltagarna i årets upplaga av Farmen, där Karin medverkar i det så kallade Tinget när finalprogrammet sänds nu på söndag kväll, den 21 mars, i TV4.

Intressen: ”Just nu har det varit mycket fokus på nya jobbet. Annars gillar jag att träna, och då framför allt crossfit. Saknar även att få gå ut och äta och resa som innan coronan.”

Kuriosa: Medverkade 2015 som ”joker” i dokusåpan Big Brother. ”En rätt konstig grej”, enligt Karin själv eftersom hon anmält sig till ett ”hemligt” program och därför tvekade när hon fick veta förutsättningarna och vilket det var. Vistelsen i Big brother-huset blev också kort sedan Karin röstats ut i princip direkt då valet ställts mellan henne och en person som vistats längre tid i huset.