Brand i terrängen vid Vallda Sandö

En brand utbröt i terrängen i naturreservatet Vallda Sandö på söndagen. Räddningstjänsten fick rycka ut med flera enheter för att få stopp på branden i den svårtillgängliga terrängen.

Larmet om branden inkom till räddningstjänsten strax efter klockan halv fyra på söndagseftermiddagen sedan en privatperson larmat.

– Jag vet i nuläget inte hur stort område som brinner, men vi har tre enheter på plats, varav två brandbilar, ett fyrhjulig terrängfordon och en fyrhjulig motorcykel på väg. Assistanskår och sjöräddning är också på väg för att bistå i räddningsarbetet, uppgav Micke Olsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg strax efter klockan fyra på söndagseftermiddagen.

Startade i samband med naturvårdsbränning

Enligt räddningstjänsten var det två olika områden som brunnit – ett på ungefär 50 gånger 200 meter och ett på cirka 50 gånger 50 meter. Vid 19-tiden hade räddningstjänsten lyckats släcka bränderna och kunde avsluta insatsen.

– De har släckt och packat ihop sig, säger Bosse Frorell, larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten i Storgöteborg vid 19.40.

Under måndagsmorgonen kunde räddningstjänsten meddela att branden startat efter en kontrollerad naturvårdsbränning.