Tre yngre killar rånades på bro i Kungsbacka – polisen söker vittnen

Tre unga killar rånades på bron över Kungsbackaån bakom Lindälvshallen vid 16.25-tiden på måndagseftermiddagen.

Nu söker polisen vittnen till händelsen.

Mellan klockan 16.25 och 16.40 rånades tre unga killar på gångbron mellan Strandgatan och Lindälvs gata.

– Vi söker vittnen till rånet på bron över Kungsbackaån. På bron befinner sig då fem ungdomar och tre av dem utsätts för personrån. De blir avplockade sina mobiltelefoner av för oss två okända gärningspersoner, säger David Lorentz, gruppchef utredningar Kungsbackapolisen.

– Det här sker under hot, det är hot om våld.

Möts mitt på bron

David Lorentz säger att de tre killarna kom från Bergsgatan och gärningspersonerna – två killar något äldre – kom från Kungsmässan-hållet och de möttes mitt på bron.

– De var på väg att passera varandra när det här börjar. För en utomstående kan det nog sett ut som att de fem bara står och pratar. Jag är helt säker på att människor passerat förbi och det är dem vi vill ha kontakt med, säger han.

I samband med rånet hotades killarna att inte polisanmäla. Efter händelsen tog sig killarna hem och polis larmades.

Få in iakttagelser

Nu planerar polisen att så snart som möjligt förhöra de rånade killarna. David Lorentz säger att nödvändiga utredningsåtgärder har vidtagits, men han vill inte gå in på vad de består i.

– Vi vill få in iakttagelser gjorda under den aktuella brottstiden då det är fem ungdomar som står på bron. Jag vill att man hör av sig så att vi får höra vad man har sett, säger han.

Tips lämnas till polisen genom att ringa 114 14.

Catrin Hansson

catrin.hansson@kungsbackaposten.se